7 світових рекордів, які вражають та надихають


Цікаві рекорди, які доводять, що людські можливості значно більші, ніж ми думаємо.

Бажаєте надихнутись? Що ж може бути краще, аніж приклади з життя інших людей? Треба тільки повірити, що ти можеш, пише Clicow.

1. Перша дівчина, яка відвідала всі країни світу

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 1via
 

Кассандрі Де Пеколь всього 27 років, але вона вже встигла відвідати ВСІ країни планети й встановити світовий рекорд.

Під час своєї навколосвітньої подорожі вона об'їхала 193 країни та ще три території зі спірним статусом (Косово, Палестина і Тайвань).

Крім того, її подорож тривала всього 18 місяців і 26 днів, що робить Кассандру ще й найшвидкіснішою мандрівницею.

Ось маршрут її подорожі

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 2
 

2. Чоловік, який має найбільшу кількість університетських дипломів

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 3
 

70-річний італієць Лусіано Байєтті є володарем 15 дипломів про закінчення університету зі ступенем бакалавра і магістра.

Вперше він потрапив до Книги рекордів Гіннеса в 2002 році, коли отримав свою 8-му «корочку». Кількість дипломів його не зупиняє, тому на даний момент він вивчає харчову науку.

3. Наймолодша людина, що підкорила 7 найвищих вершин світу

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 4
 

Джордан Ромеро не якийсь там ледачий підліток. У 2010 році він потрапив до Книги рекордів як наймолодша людина, що піднялася на Еверест (йому на той момент було 13).

Тоді він поставив собі за мету побувати на «Семи вершинах», тобто на семи найвищих горах світу. Він завершив свою місію в 2011, піднявшись на масив Вінсона в Антарктиді.

Так він став наймолодшою людиною, що побувала на семи найбільших піках світу у віці 15 років всього за 5 місяців і 12 днів.

4. Знавець найбільшої кількості мов

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 5
 

Книга рекордів Гіннеса одного разу присудила це звання Зіаду Фазаху, який заявив, що знає 58 мов. Однак на телешоу, куди його запросили, він не зміг відповісти на елементарні питання на тих мовах, які він нібито дуже добре знав.

Іншим кандидатом є німецький дипломат Еміль Кребс, який помер в 1930 році. Вважалося, що він знав 65 мов і вивчав ще 120!

Особливо він хвалився своїм умінням сказати на 40 різних мовах «поцілуйте мене в дупу». Гідне знання для політика!

5. Дівчина з найвищим IQ

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 6
 

Кашмеа Уахі вирішила пройти тест Менса, щоб батьки перестали змушувати її вчитися.

У 2016 році вона склала тест з результатом в 162 бали. Це означає, що дівчинка така ж розумна, як Альберт Ейнштейн і Стівен Хокінг.

6. Володар найбільшої кількості рекордів Гіннеса

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 7
 

На цьому фото зображений рекорд Ашріта Фурмана, який простояв на фітболі протягом 2 годин, 16 хвилин і 2 секунд.

Цей чоловік є володарем цілого ряду незвичайних рекордів світу. Свій перший титул Фурман отримав в 1979 році, коли він зробив 27 000 стрибків плескаючи руками над головою.

З тих пір він подорожував по світу й отримав ще майже 200 сертифікатів від колегії Книги Гіннесса. Серед інших у Фурмана рекорди за максимальну кількість присідань на Ейфелевій вежі й рекорд за найвищу швидкість протягом цілої милі (1,6 км) стрибання на м'ячі-кенгуру по Великій Китайській стіні.

7. Найстаріша людина на Землі

7 світових рекордів, які вражають та надихають - 8
 

Книга рекордів Гіннеса присвоїла титул найстарішої в світі людини француженці Жанні Луїзі Кальман, дані про народження і смерті якої були офіційно підтверджені.

Вона померла у віці 122 років 5 місяців і 14 днів в 1997 році. Жанна Луїза пережила всі найважливіші події сучасної історії, а також всіх своїх рідних і близьких.