90-річний ювілей відзначив житель Івано-Франківська


13 жовтня 2015 року відзначив 90-річний ювілей житель Івано-Франківська Петро Єжов.

Петро Іванович, народився у с.Муравей Ужовської сільської ради Нижегородської області, освіта вища, проходив військову службу 32 роки, полковник у відставці.

Прожив важке, але разом з тим, героїчне життя, юнаком у 18 років прийняв участь у одній найстрашніших воєн людства - ІІ  Світовій. Бойовий шлях розпочав на Центральному фронті, прийняв участь у одній із найбільших битв цієї війни  - Курській дузі, пізніше воював у складі 1 Українського фронту. Війну закінчив у Польщі. В боях був двічі поранений. За звитягу нагороджений 2 орденами та 28 медалями.  В 1975 році звільнений у запас з лав Збройних сил. Після служби продовжив роботу в обласній організації сприяння діяльності армії та флоту, а пізніше на Івано-Франківському ремонтно-механічному заводі.

Разом з дружиною, Петро Іванович виховав двох синів та двох онуків.

За дорученням міського голови В.Анушкевичуса та директора департаменту соціальної політики О.Заклинської ювіляра привітали працівники департаменту соціальної політики та голова міської асоціації інвалідів війни та збройних сил Є.Маковський. Ювіляру вручили подяку міського голови та грошову винагороду.