Аби охопити всіх: Івано-Франківська облрада прийняла нову програму захисту ветеранів війни


Івано-Франківська обласна рада під час сесії 11 травня прийняла цілий ряд важливих рішень, що спрямовані на посилення обороноздатності та надання допомоги військовим.

Так, депутати збільшили на 20 мільйонів - о 30,5 мільйона гривень фінансування цьогорічних заходів "Обласної програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки".

Також на 3 мільйони гривень додатково і до 10 мільйонів загалом заклали збільшення фінансування заходів «Регіональної цільової програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та державної прикордонної служби України, військово-патріотичне виховання молоді на 2021-2025 роки».

Окремо Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення про передачу 6 карет екстреної медичної допомоги для наших військових.

Також облрада прийняла обласну програму підтримки та соціального захисту сімей загиблих, поранених ветеранів та всіх учасників бойових дій, які захищають територіальну цілісність та незалежність з 2014 року, припинивши дію попередньої програми. Також програма охоплює постраждалих під час Революції Гідності.

Як пояснила в.о. директора департаменту соцполітики Уляна Миронюк, попередня програма чітко визначала ветеранам, які воювали на Донеччині та Луганщині. Через повномасштабне вторгнення ворога, фронт охопив набагато більше областей. Відтак, аби кожен учасник бойових дій, незалежно від того, у яких області він воював, міг отримати допомогу та підтримку, було необхідно оновити програму.

Депутати підтримали рішення одноголосно. 

"Фактично програму напрацьовану на зміну на доповнення до вже існуючої обласної програми підтримки сімей загиблих та постраждалих учасників Революції гідності, добровольців та учасників АТО//ООС, яка діяла у попередні роки й де-факто є однією з кращих в країні програм соціального характеру відповідного спрямування!", - відзначив в мережі голова фракції ВО "Свобода" Ігор Дебенко.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!