Аграріїв Прикарпаття закликають подати заявку на отримання генераторів


Стартувало опитування суб’єктів господарювання, зареєстрованих у Державному аграрного реєстрі, метою якого є оцінка фактичної потреби аграріїв у аварійному живленні електроенергією виробничих об’єктів.

«Унаслідок російських ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури існують перебої з електропостачанням в тому числі і на об'єкти сільськогосподарської діяльності. Мінагрополітики вже звернулось до іноземних партнерів та благодійних організацій з проханням надати генераторне обладнання для живлення сільськогосподарської інфраструктури. Опитування допоможе встановити фактичну потребу сільгоспвиробників у генераторах аварійного живлення», - зауважив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Посилання для заповнення анкети отримали агровиробники – юридичні особи та ФОПи, зареєстровані у ДАР станом на 20 листопада. Опитування триватиме до 7 грудня. Усі нові користувачі, зареєстровані в ДАР з 29 листопада по 7 грудня, також отримають на електронну пошту посилання на опитувальний лист.

Інструкція з реєстрації у ДАР доступна за  посиланнямhttps://www.dar.gov.ua/cards-useful/yak-zareyestruvatysia.

Довідково: Державний аграрний реєстр (ДАР, www.dar.gov.ua) – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Світового Банку, коштами Європейського Союзу для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!