Активісти порахували незаконні забудови в Івано-Франківську


Сьогодні, 4 листопада відбулася прес-конференція проекту "Зупинимо незаконні забудови міста Івано-Франківська".

Під час прес-конференції керівник ГО "Центр "Антикорупційна платформа" Максим Кицюк, презентував веб-сайт , де були представлені задокументовані незаконні забудови міста, супровідні документи, фото та зразки матеріалів для оскарження незаконних забудов ,інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами Кицюка веб-ресурс буде постійно підтимуватись активістами і волонтерами.

"Ми зробили низку виїздів на так звані незаконні забудови і зустрілися з людьми, щоб дізнатися, чи справді це будівництво незаконне. Наші активісти ретельно перевіряють і намагаються знайти документи, щоб точно стверджувати незаконна чи ні ця забудова", - каже Кицюк.

Загалом на сайті є перелік незаконних забудов: Мазепи 35а, Церковна 25, Саєвича 5, Пасічна 63, Мельничука 14-16, Кампанія вільне озеро та інші.

Також тут є вкладка з алгоритмом дій для мешканця, який вважає, що його права порушують незаконним будівництвом. 

Як пояснив Кицюк, якщо людина переконалася, що будівництво і справді незаконне то потрібно переходити до наступних кроків відповідно до переліку документації.

"Ми не є панацеєю у боротьбі з незаконною забудовою ,але намагаємось хоч щось робити для подолання цього явища. Ви як простий житель заходите на сайт stopbud@anticorruption.club  і заповнюєте форму та розповідаєте про проблему і надсилаєте нам. Тоді ми вже домовляємось про зустріч",- пояснює Максим.

За словами Кицюка, зараз проект діє тільки в межах Івано-Франківська та приміських сіл.