Активісти порахували скільки партії у Франківську витратили на вибори


Сьогодні, 1 грудня громадські активісти презентували результати моніторингу витрат партій та кандидатів на вибори в Івано-Франківську.

Моніторинг здійснювали активісти Громадського Руху ЧЕСНО та ГО Активна громада в рамках кампанії “Стеж за грошима”, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Віталій Світлик зазначив, що у рамках кампанії активісти підписували з кандидатами в депутати та мери Декларації відповідальності,

"В Деклараціях відповідальності було задекларовано принципи фінансової прозорості та наміри публічно звітувати перед громадою, підтримати доступні та прості інструменти демократії участі, бюджетний регламент, бюджет участі, незалежний зовнішній аудит комунальних підприємств. Загалом у новообраній Івано-Франківській міській раді  підтримали 12 депутатів ці вимоги", - повідомив активіст.

За словами Світлика, під час передвиборчої кампанії в Івано-Франківську партії витратили понад 1 288 868 млн. грн.

"Найдорожчою була виборча кампанії партії "Солідарність", за офіційними даними ця партія витратила 512 635 грн.. Що стосується "Укропу" то вони повідомили, що витратили тільки 364 860 грн. За їхніми даними, вони витратили нуль гривень на виготовлення агітації та інші послуги. Найменше на вибори до міської ради витратила партія "Воля" - 24991 грн. – на виготовлення агітації", - зауважив Віталій Світлик.

Активісти кампанії “Стеж за грошима” запевнили, що продовжуватимуть громадський моніторинг новообраної ради та міського голови. Адже, у нову міську раду ввійшли 5 прогульщиків з ради минулої каденції. 

А також, підкреслили активісти, від партії "Самопоміч" пройшов Петро Гречанюк, який колись балотувався від Партії Регіонів.

"За нашою інформацією, він претендує на крісло голови земельної комісії", - зауважив Світлик.

До теми: "Самопоміч" провела до Івано-Франківської міськради колишнього регіонала

Франківські активісти вимагають скандального депутата від "Самопомочі" скласти мандат