Американський дієтолог розповів про переваги холодної кави вранці


Багато хто вважає каву виключно гарячим напоєм, але спосіб його приготування за допомогою крижаної води став відомий вже кілька століть назад.

У 1960-х роках з’явилися перші апарати для заварювання колд-брю, а в наші дні цей різновид кави став для багатьох звичним напоєм в жарку погоду, пишуть Новини Ю.

У такого напою є свої переваги і недоліки в порівнянні з звареною в кавомашині або турці кавою. Американський дієтолог Рейчел Лінк пояснює, що у колд-брю більш насичений смак в порівнянні з так званою крижаною кавою — подібні напої спочатку заварюють як звичайну каву, а потім охолоджують або заморожують.

Вміст кофеїну в колд-брю зазвичай вищий, ніж в завареною гарячою водою кавою. Різниця може становити від 20% до 150%. Це може бути як перевагою колд-брю для тих, хто хоче швидко прокинутися вранці, так і недоліком для тих, хто хоче обмежити кількість уживаного кофеїну.

Багато хто відзначає, що кава колд-брю рідше викликає проблеми з шлунково-кишковим трактом в порівнянні зі звичайною кавою. Це пов’язано з тим, що в процесі приготування напою з кавових зерен виділяється менше кислоти, вважає Лінк. Тому у кави колд-брю не тільки більш м’який смак в порівнянні з традиційним напоєм, але і дещо менша ймовірність спровокувати кислотний рефлюкс.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!