Американський зоопарк показав унікального малюка


В зоопарку Нешвілла представник вимираючого виду котячих вперше з’явився на світ внаслідок штучного запліднення з використанням замороженного насіння.

Перший за останні кілька років димчастий леопард народився у нешвільському зоопарку на початку березня. Представник вимираючого виду котячих вперше з’явився внаслідок штучного запліднення з використанням замороженного насіння.

Про це йдеться на офіційному сайті звіринця NashvilleZoo.

Співробітники зоопарку не можуть натішитися цій події і кажуть, що поява малюка стала гігантським кроком у низці значних зусиль по збереженню цього виду.

Мамою новонародженого є самка димчастого леопарда на прізвисько Тула. Вона народилася і виросла в зоопарку Нешвілла. А батьком малюка став самець Ганнібал зі Смітсонівського національного зоопарку. Біологи взяли сім’я леопарда і, застосувавши техніку штучного запліднення, підсадили яйцеклітину Тулі.

Відразу після народження нового мешканця зоопарку забрали від матері і забезпечили йому ретельний догляд. Маленького леопарда годують штучними сумішами та створюють усі умови для того, аби він добре ріс і розвивався.