Андрій Найда пропонує провести Євробачення-2023 у Калуші


Міський голова Калуша Андрій Найда підтримує ідею, яку озвучив Олег Псюк, що Євробачення-2023 буде в Калуші.

На своїй сторінці у мережі мер довів аргументами, чому Євробачення має відбутися саме в Калуші.

За його словами, Калуш - місто, яке знаходиться поблизу кордонів Євросоюзу і це явна перевага для проведення заходів такого типу - як логістично так і безпеково.

Якщо Євробачення пройде у якомусь з великих міст, то це просто буде одна із подій, що на декілька тижнів дозволить трошки додати до туристичного потенціалу. А для Калуша це буде точкою росту на довгі роки. Калуш заслужив на цей шанс.

"Євробачення уже має має досвід проведення у невеликих містах і він дуже позитивний.

Ірландський Мілстріт із населенням у 1500 людей у 1993-му дуже гідно приймав конкурс. До речі, того року Ірландія перемогла. А Green Glens Arena побудована спеціально до Євробачення працює уже 32 роки та приймає на своїй території концерти світових зірок, проводить міжнародні бізнесові виставки та спортивні турніри.

У 1982 році Євробачення також проходило у невеликому місті - Великобританському Гаррогейті, з населенням приблизно як у Калуші. Конкурс розпочався із запитання “Де цей Гаррогейт на карті?” А зараз один тільки бізнес-центр цього міста дає економіці міста 60 мільйонів фунтів на рік.

Калуш вірив і був готовий до перемоги нашого гурту ще тоді, коли всі з цього сміялися і були впевнені, що на Євробачення від України 100% поїде Аліна Паш. Калуш має на своїй території для проведення Євробачення 2023 не одну ділянку. Не кожне місто може похвалитися таким потенціалом.

Проведення Євробачення на Івано-Франківщині дозволить розвиватися також всій області, адже в 100км доступності ми маємо дуже багато туристичних локацій - Буковель, Верховина, Коломийщина, Косівщина, Опілля, наша рідна Бойківщина, які радо приймуть фанатів Євробачення.

І найголовніше, Калуш має велику команду однодумців, готових втілювати цей амбітний проєкт - насамперед Олег Псюк та KALUSH ORCHESTRA, бізнес та депутатський корпус усіх рівнів, ну і звісно усі без винятку калушани, які є творчими та креативними",- написав Найда.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!