Антимонопольний оштрафував коломийську компанію через завищені тарифи на вивіз сміття


Антимонопольний комітет оштрафував компанію “АВЕ Коломия” за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з вивезення твердих побутових відходів.

Про це йдеться на сайті АМКУ, пише Бліц-Інфо.

Як зазначається, «АВЕ Коломия», як переможець проведеного Коломийською міською радою конкурсу, надавало послуги з вивезення твердих побутових відходів на території м. Коломия протягом 5 років.

Відтак, займаючи монопольне становище Товариство двічі порушило законодавство про захист економічної конкуренції.

У період з 01.04.2018 по 31.10.2018 Товариство розрахувало та застосовувало тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів для населення приватного сектору з урахуванням середньостатистичної кількості жителів в одному домогосподарстві - 3,5 особи.

Отже, домогосподарства приватного сектору міста Коломия Івано-Франківської області, де зареєстровано/проживає одна, дві або три особи, сплачували за економічно необґрунтованим тарифом.

У період з 01.11.2018 по 31.05.2019 Товариство розрахувало та застосовувало тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів для населення приватного сектору з урахуванням завищених у 4,3 рази норм утворення побутових відходів.

Завищення норм утворення побутових відходів призвело до застосування Товариством необґрунтованих тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів для всіх споживачів приватного сектору м. Коломия.

АМКУ визнав, що ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ» в особі філії «АВЕ Коломия» порушило законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг з вивезення побутових відходів в межах міста Коломия Івано-Франківської області, що призвело до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Відтак, на компанію наклали штраф у розмірі 533 652 гривень та зобов’язали припинити наслідки порушення протягом двох місяців з дня отримання рішення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!