Анушкевичус «кидає» виборців


Мер Івано-Франківська, Віктор Анушкевичус, який другу каденцію поспіль головує в місті, має свій, перевірений роками, спосіб здобувати голоси виборців.

Ще в далекому 2006 році, коли він вперше наважився подати свою кандидатуру на такий відповідальний пост, Віктор Андрюсович робив ставку на базарників. Адже тоді тих, хто там продавав, було доволі багато. А ще більше було простих людей, котрі боялися, що базар розженуть і не буде де навіть обновки придбати.

У наступну виборчу кампанію означений кандидат зробив черговий хід. Електорат тоді вже резервував на транспорті, тобто агітував власників та водіїв маршрутних транспортних засобів підтримувати саме його. А от нині, в 2014 році, коли ті, що своїми галочками та плюсами допомагали йому знову сісти в крісло мера, застрайкували – то від Віктора Андрюсовича отримали лише палицю. Не буквально, звісно. Адже важко уявити, як поборник справедливості та захисник скривджених, Анушкевичус бігає по зупинці з битою і дубасить тих, хто відмовився возити збідованих містян. Ні, такого не було, але з боку мера лунали неодноразові погрози на адресу перевізників. Такі заходи попередження проявлялися в тому, що він розірве договори перевізників і міської ради. Судячи з усього, на цей раз Віктор Андрюсович зробив ставку на чисельніший електорат – простих містян, бідних і незахищених. В основному тих, хто найчастіше приходить на вибори – пенсіонерів. Вони, своїми голосами й чисельною підтримкою, мають привести його до Верховної Ради і посадити в крісло депутата. Адже не даремно він стільки зусиль потратив на боротьбу з попереднім електоратом.

Сьогодні ж мер Івано-Франківська зустрічається із працівниками підприємства «Водоекотехпром». Таким чином намагається переконати близько півтисячі людей, зібраних в одному місці, а ті, в свою чергу мають загітувати членів власних родин, що лише Віктор Андрюсович зможе відстояти їхні інтереси в Парламенті.