Армія рф за добу обстріляла вісім областей України - зведення ВЦА


Війська російської федерації упродовж минулої доби, 12 серпня, здійснили обстріли восьми регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 суботи, 13 серпня.

Вчора близько 19:15 ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю. Загалом випущено 5 ракет. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури у Шевченківському районі, спалахнула пожежа. Відомо про загибель однієї людини. Крім того, дві людини поранені.

У Сумській області за минулу добу росіяни здійснили обстріли 5 прикордонних громад − Юнаківської, Хотінської, Миколаївської, Есманської, Шалигінської. Зафіксовано 193 удари.

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Нікопольський та Криворізький райони. По Нікополю росіяни стріляли із "Градів", пошкоджені 11 багатоповерхових будинків, 13 приватних будинків, дитсадок, газогін та електромережа. Жертв немає. У Криворізькому районі ворог обстріляв Апостолівську і Зеленодольську громади. Без руйнувань та постраждалих.

Вночі війська рф здійснили ракетний удар по Новобаварському району Харкова, ударною хвилею пошкоджено будівлю кооперативного торгово-економічного коледжу, підземні водні комунікації.

Також сьогодні вночі агресори ракетами обстріляли Немишлянський район, пошкоджено готельно-ресторанний комплекс, снаряд влучив у газон. Пошкоджено шибки в будинках, шість тролейбусів і п'ять легкових автомобілів на парковці. За даними центру екстреної медичної допомоги, у Харкові надали допомогу на місці двом особам.

У Харківській області ворог обстрілював Харківський, Лозівський, Богодухівський, Чугуївський райони. Горіли житлові будинки, господарські споруди. Госпіталізовані четверо людей, серед них 13-річний хлопчик.

У Луганській області росіяни годинами обстрілюють позиції Збройних сил України з артилерії, а потім ведуть штурм з декількох напрямків одночасно. Минулої доби ворог здійснював спроби атакувати в районах Лисичанського нафтопереробного заводу та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Також росіяни намагалися просунутися з боку Попасної у напрямку Бахмута. За ніч випустили три ракети, чотири рази застосовували реактивну і ствольну артилерію, двічі — міномети. Двічі ЗСУ відбили ворожі танкові наступи. У тимчасово захоплених містах Луганщини загарбники вдаються до нових методів примусової мобілізації.

У Донецькій області вночі росіяни ракетами вдарили по Кураховому (база відпочинку) і Торецьку (житловий приватний сектор). За добу з артилерії, РСЗВ "Град", "Ураган" і "Смерч" агресори обстріляли Авдіївку, Бахмут, Краматорськ, Первомайське, Мар’їнку, Галицинівку, Карлівку, Яковлівку. Пошкоджено 18 приватних житлових будинків, дві багатоповерхівки, господарську споруду, приміщення Авдіївського коксохімзаводу, дитсадок. За добу по області 5 людей загинули, 35 дістали поранення. Сред поранених двоє дітей.

У Миколаївській області вдень ворог завдавав ударів по околицях села Галицинове Галицинівської громади. Постраждалих немає. Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади. Упродовж доби тривали обстріли у межах і за межами села Широке Широківської громади. Влучання були переважно по сільгоспбудівлях домогосподарств. Горіла суха трава. Постраждалих немає.

У Херсонській області бойові дії та обстріли тривають по всій території. Окрім фізичного та морального тиску на населення загарбники ведуть інформаційну війну. Пропагандистські канали щодня заявляють про проведення "референдуму" і "приєднання" до росії. Є нові повідомлення про викрадення людей: якщо раніше херсонців захоплювали у полон у денний час, то зараз російські військові ходять по помешканнях навіть вночі. Триває захоплення росіянами навчальних закладів області, зокрема Новокаховського вищого професійного училища.

Відносно спокійно ніч минула в інших областях України.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!