Авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині: в урядовій комісії назвали причини трагедії


Урядовою комісією були встановлені основні і другорядні причини катастрофи Ан-26.

Урядова комісія з розслідування авіакатастрофи Ан-26 встановила причини аварії. Після встановлення причин комісія завершує свою роботу, інформує Уніан.

Про це сказав голова комісії, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв'ю РБК-Україна.

Він зазначив, що в четвер, 22 жовтня, комісія схвалила попередній звіт про результати розслідування. Цей документ буде оприлюднено на засіданні Кабінету міністрів України 28 жовтня.

Уруський назвав основні причини катастрофи, які змогла встановити комісія.

"Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія", — повідомив віцепрем'єр-міністр.

За його словами, були встановлені як основні причини катастрофи, так і другорядні. Так, серед низки причин є як помилки пілотів, так і технічні несправності літака, а саме відмова системи ПРТ-24 (система "граничного регулювання температури").

Уруський зазначив, що ця технічна несправність призвела до позаштатної ситуації на борту, але не повинна була призвести до краху літака. Водночас людський фактор зіграв не останню роль.

"На превеликий жаль, комісія підтверджує, що під час польотів, не тільки цього — останнього, а й інших, було дуже багато порушень, зокрема з боку екіпажу і керівників польоту", — констатував він.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!