Автобус із калушанами відпустили після того, як люди пригрозили перекрити дорогу


Калушани, які поїхали учора ввечері на Майдан, сьогодні уже були задіяні до охорони наметового містечка. Добиралися — із зупинками.

Про це «Вікнам» повідомив депутат міської ради Іван Ляхович. Зокрема, за словами Івана Ляховича, автобус, який виїхав учора ввечері до Києва, зупинили у Стрию, через нібито відсутність якихось документів. Врешті калушани почали погрожувати перекрити дорогу. Документи з Калуша передали й автобус поїхав далі. Як уже повідомляли «Вікна», сьогодні у Стрию затримали ще один калуський автобус, але вже — відпустили.

— Ми приїхали на Майдан, зареєструвалися у коменданта калуському табору Івана Стратієнка і попросили роботу, — каже Іван Ляхович. — Нас направили на патрулювання входу у наметове містечко. Ми простояли до півдругої дня, потім нас змінили. Зараз пішли погрітися і поїсти. Плануємо ввечері знову вийти на Майдан.

За словами депутата, на Майдані багато людей. «Краєм ока» калушани бачили сесію обласної ради. Тут же проходили і сесії районних рад Івано-Франківської області.

Калуська міська рада, нагадаємо, рішення про позачергову виїзну сесію у Києві так і не прийняла.