Бандерівців таки бракує


В час, коли країні важко, хтось веде себе, як людина, але трапляються і громадяни, що вміють качати права.

Вершиною пропаганди для донбаських сепаратистів стало те, що їх порівняли з вояками УПА. Автори такої ідеї провели паралелі між башибузуками з георгіївськими стрічками і хлопцями, які 10 років відстрілювалися від загарбників. Варто знати, що на Тернопільщині, в Зборівському районі знайдено документи часів УПА, де зокрема вояки аналізують плюси і мінуси радянської індустріалізації, аграрної політики та інші нудні речі. Страшно подумати, що станеться і які букви напише пересічний теперішній «баєц» на Сході. Про термін «герилья» (їм війна в місті більше пасує, бо на Сході лісів мало) для тих, що бігають у капцях в Слов’янську по блок-постах, краще не питати.

Свою маленьку «герилью» мав намір зробити мешканець Тернополя, якого міліціонери затримали з арсеналом. У любителя мілітарі було вилучено два обрізи гладкоствольної зброї, пістолет, обріз карабіна «Мосіна», понад 760 боєприпасів,  10 кг вибухівки, один артилерійський снаряд часів Другої світової війни та 3 гранати. Зловмисник міг би ще якось викрутитися відносно мінімальним терміном ув’язнення, але в сучасних умовах йому пояснять, що так робити не варто, а, щоб він зрозумів це, то тюрма стане для нього домом надовго.

А міг же стати трошки героєм і віднести тихенько то все стріляючо-вибухове «щастя» тернопільській самообороні, що зібрала 300 тис. грн. для вояків, які зараз перебувають на Сході. Місцева самооборона знає, що з тим робити.

Також персональною герильєю вирішив побавитися міський голова Болехова Зенон Макота, який звинуватив обласну раду у нечесному розподілі грошей з держбюджету. Міський голова порахував фінанси, і вийшло, що його рідний район сильно упослідили. За словами Макоти з державного бюджету за останні два місяці розподілили 16,5 млн грн, а  Болехову з цієї суми дісталося тільки 50 тисяч. А значить будемо воювати вирішив бургомістр, супроводив свої фінансові роздуми голосними фразами «Мої люди, що не вартують, щоб їм полатали дороги? Ви що сепаратизм знайшли у Болехові?» і «Хочете проблеми – ви їх будете мати», і попередив про можливі перекриття доріг в фінансово ображеному районі. Не варто в наші складні часи зайвий раз вживати той латинський термін.

Це Болехів без сепаратизму

На Прикарпатті і без сепаратизму проблем вистачає. Рада оборони Івано-Франківської області мусила зібратися у святу неділю, бо побачила загрозу людям, які поїдуть на війну.

«Скликання Ради оборони зумовлене тим, що ми на сьогоднішній момент не готові піти на такий крок і відправити наших хлопців, які фактично не укомплектовані бронежилетами, касками – таким чином відправка їх у зону бойових дій на Південний Схід нашої держави призведе, на нашу думку, до значних втрат в особовому складі і здоров’ї наших прикарпатців, які висловили бажання вступити в батальйон територіальної оборони», – так пояснив те, що відбувається місцевий губернатор Андрій Троценко.

До президента написали відповідний папір, тепер чекають на військовий реманент. 

А бандерівці воювали без бронежилетів.

Збруч