Батьківщина, Свобода і ПР висунули кандидатів у президенти


Партія "Батьківщина" висунула екс-прем'єра Юлію Тимошенко кандидатом на пост президента України.

Відповідне рішення було прийнято на з'їзді "Батьківщини" в суботу в Києві.

Перед голосуванням делегатів з'їзду Тимошенко виступила з промовою, в якій підтримала європрагнення України і оголосила про необхідність виставлення матеріальних претензій до Росії у зв'язку з набранням Криму до складу РФ.

Також Тимошенко заявила, що має намір "вести персональну війну проти олігархів".

За її словами, одним з головних пріоритетів нової влади має стати виховання, освіта, "виліплювання нової людини".

"Освіта дасть підстави і можливості не допустити невірного вибору, створити людину XXI століття , для якої неможлива корупція і приниження", - заявила Тимошенко.

Також Тимошенко заявила, що формування середнього класу - "одна з гарантій незалежності, процвітання".

"Ми зобов'язані зробити все, щоб з'явився сильний середній клас. Дати йому шанс, відкрити дороги, зняти тиск", - зазначила Тимошенко.

У свою чергу на своєму з'їзді ВО "Свобода" висунула кандидатом в президента лідера партії Олега Тягнибока - рішення одноголосно підтримали всі делегати з'їзду.

На з'їзді Партії регіонів кандидатом в президенти від ПР обранийМихайло Добкін.

При цьому за інших кандидатів віддали: за Юрія Бойко - 8 голосів "за", за Сергія Тігіпка - 35 "за", за Добкіна - 12 "проти", утрималися - 8, переважна більшість делегатів з'їзду підтримала його кандидатуру.

У своєму виступі Добкін заявив, що чим би не завершилася президентська кампанія, він ніколи не кине своїх виборців і ПР. За словами Добкіна, перший закон, який має бути прийнятий - про заборону проведення силовими структурами перевірок підприємств, а "політичних репресій в Україні не буде".

Також він зазначив, що завдяки ПР "мав щастя керувати кращим містом країни", і "йде за владою", але цю владу передасть в регіони.

Сергій Тігіпко заявив, що він , незважаючи на рішення з'їзду, не має наміру зніматися з виборів, а в ході виступу заявив, що "ми обрали неправильну політраду, зараз це приватна компанія, а не партія".

Також Тігіпко зазначив, що виступає за децентралізацію влади, за російську мову – другу державну, а також заявив, що у владі націоналістів не має бути.

Юрій Бойко у своєму виступі заявив, що "ПР - це закрите акціонерне товариство", і створювало це ЗАТ з Партії регіонів Донецька обласна організація. Також Бойко заявив, що нікуди не виїжджав з країни і не боїться кримінальних переслідувань, а також не планує "кидати організацію".

Кандидат на посаду президента Олег Царьов на з'їзд ПР не приїхав. Як повідомляють Новости Донбасса, в ході голосування за Царьова делегати запитували "А Путін підтримує його?". "За" Царьова - 1 голос.

У ході з'їзду ПР з критикою на адресу керівництва партії виступив регіонал Юлій Іоффе : "Чому ми дійшли до такого життя? Тому що ми всі в Раді спостерігали як знищується середній і малий бізнес. Я не знімаю з себе відповідальності. Ми були боягузами і дозволили себе залякати", - заявив Іоффе.

При цьому трансляція з'їзду ПР обірвалась в той момент, коли у виступі Іоффе з'явилася критика, і відновилася, коли він закінчив виступ.

Українська правда