Більше 6 тисяч івано-франківських платників податків отримали цифрові підписи


На сьогодні більше 6 тисяч платників у м. Івано-Франківську отримали послуги електронного цифрового підпису Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД Міндоходів в області. Зокрема, у червні їх кількість склала більше ста.

Як зазначив начальник управління інформаційних технологій та обліку платників Олег Марій, цей результат зумовлений тим, що платники податків нашого міста високо оцінюють та активно використовують переваги подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.

За його словами у цьому році засобами e-mail звітували 99% платників податку на додану вартість, 92% страхувальників, 60% підприємців на спрощеній системі оподаткування та 50% платників місцевих та ресурсних платежів. 

Посадовець також зазначив, що у залі №3 (робоче місце №21) Центру обслуговування платників податків Івано-Франківської ДПІ фахівцями інспекції постійно надається практична допомога по використанню електронних сервісів щодо відправки звітності засобами E-mail за допомогою ключів електронного цифрового підпису.

Крім того, з інформацією щодо стану подання звітності платники податків можуть ознайомитись за допомогою трьох інформаційних кіосків, які розміщено на першому поверсі інспекції.