Бізнесмени прикарпаття сплатили 4 млн.грн. за ліцензії на торгівлю алкоголем і тютюном


З початку року суб’єкти господарювання Івано-Франківщини сплатили до місцевих бюджетів області 4,1 млн.грн. за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

За цей період бізнесменам видано 1 964 ліцензії, з них 1 046– алкогольних та 918– тютюнових. Про це повідомила начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Івано-Франківській області Леся Борис.

Кількість діючих ліцензій в області станом на 01.04.2014 складає 9 345, з них 5 124 - на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 4 221- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Нагадаємо, з листопада минулого року ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизною групою товарів видаються в Центрах обслуговування платників при територіальних органах Міндоходів. Для цього платник має надати за місцем здійснення діяльності документи, необхідні для отримання ліцензії на право реалізації цих товарів, детальний перелік яких розміщено на інформаційних стендах у ЦОП.