Боєць АТО з Прикарпаття Василь Голіней: Ми ніколи не будемо підконтрольні путінському карлику


На 30 звітно-виборчому З'їзд Всеукраїнського об'єднання "Свобода" лідер партії Олег Тягнибок нагородив надвірнянця бійця батальйону «Донбас» Національної Гвардії Василя Голінея найвищою нагородою ВО "Свобода" - золотим знаком партії.

Збори відкрилися виконанням Державного гімну України, відтак учасники вшанували всіх загиблих на Майдані і на Сході України, зокрема загиблих свободівців-героїв Небесної сотні та учасників війни на Донбасі, пише НП.

Свободівець, житель с. Красна, Василь Голіней ще навесні минулого року пішов добровольцем до Національної Гвардії батальйон «Донбас». Пройшовши два місяці військової підготовки, з червня зі своєю частиною свободівець перебував на східному фронті.

Нагадаємо, Василь Голіней 24 серпня цього року отримав осколкове поранення під Іловайськом. Він опинився разом з своїм батальйоном у кривавому Іловайському котлі. В Дніпропетровській лікарні його прооперували та видалили мінометний осколок. Курс лікування продовжив у Івано-Франківському військовому госпіталі. Реабілітація та відновлення своїх сил свободівець проходив у Хорватії.

Василь планує повернутися в батальйон та продовжити боротьбу з російським окупантом. Сьогодні націоналіст проходить військово-лікарську комісію та закликає українців мобілізовуватися на захист України.

«Кожен повинен стати на захист своєї Батьківщини. Кремлівський агресор  не відступить так легко. Він з спокон віків нищив нашу культуру, традиції, нашу націю, щоб забрати у нас найрідніше – Україну. Ми повинні зупинити його на сході, бо коли московські плани реалізуються на заході країни буде вже пізно. Ми не корилися нікому і не будемо підконтрольні путінському карлику», - боєць АТО Василь Голіней.