Богородчанське газосховище претендує на роль Центрально-Європейського


Україна готова бути Центрально-Європейським газовим хабом (вузлом), заявляє міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький. За його словами, до українських газосховищ в Брюсселі було проявлено інтерес з боку європейських компаній.

«Ми надаємо особливого значення створенню Центрально-Європейського хаба в Україні на основі наших газових сховищ. На сьогодні газові сховища України мають можливість зберігати 31 млрд. метрів кубічних. При виконанні інвестиційного проекту, який ми зараз технічно майже узгодили, ми вийдемо на зберігання 50 млрд. метрів кубічних. Я скажу, що це досить серйозні проекти», – заявив Ставицький у четвер у Брюсселі на прес-конференції в ході круглого столу з питань українського газового ринку.
За словами міністра, до українських сховищ під час цього заходу було проявлено інтерес з боку європейських компаній. 
Ставицький зазначив, що у зв'язку із цим буде створено робочу групу, яка «за най-ближчий тиждень випише порядок взаємовідносин наших двох груп, щоб чітко і покроково виконати взяті зобов'язання».
Нагадаємо, 3 травня в Брюсселі проходив круглий стіл за участю єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і української делегації на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Ставицьким.
Тут же ж глава Мінпалив-енерго заявив, що з 15 травня Україна отримує європейський газ по ще одному реверсному потоку через Словаччину.