Бойовики вбили військового медика під час евакуації загиблого


У зоні бойових дій на Донбасі поблизу Зайцевого 13 липня бойовики обстріляли українських військових, які евакуйовували тіло загиблого. Загинув військовий медик.

Також одного військовослужбовця було поранено, а ще один — отримав бойове травмування. Про це заявили у штабі операції Об'єднаних сил, пише Громадське. 

Там наголосили, що група евакуації отримала підтвердження режиму «тиша» і в білих касках із розпізнавальними знаками вийшла на завдання. Вони не встигли дійти до тіла померлого декілька метрів, коли бойовики відкрили вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

Група відійшла, але військовий медик взявся допомагати пораненому. В цю мить бойовики знову почали обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок обстрілу військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один — отримав бойове травмування.

У штабі повідомляють, що поранені продовжують залишатися на місці обстрілу. Тіла загиблих також не забрали. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації.

Раніше 13 липня у зоні бойових дій на Донбасі поблизу Зайцевого та Славного загинули ще двоє українських військових.

У зоні бойових дій на Донбасі 12 липня бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок обстрілів п’ятеро українських військовослужбовців дістали поранення, ще один — бойове травмування. Постраждалих доправили до медичних закладів, де надали необхідну допомогу лікарів.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!