"Будемо карати за вимагання скрінів з голосуванням"- координаторка Бюджету участі


В Івано-Франківську до 21 квітня триває голосування за проєкти "Бюджету участі 2024".

Як розповіла під час щотижневого брифінгу координаторка програми "Бюджет участі" Христина Гнатів, цьогоріч за перемогу змагаються 108 проєктів. Станом на ранок 15 квітня участь у голосуванні взяли понад 41 тисяча людей. З них понад 36 тисяч голосували онлайн, а понад 5 тисяч - у відділеннях ЦНАПу, інформує кореспондентка "Бліц-Інфо".

Загалом, цьогоріч фінансування отримають  мінімум 37 проєктів. Втім, остаточна цифра буде відома вже після завершення голосування.

Немає опису.

А тим часом мешканці громади мають ще тиждень, аби проголосувати за проєкти у цьогорічному "Бюджеті участі". Координаторка нагадує, що кожен може голосувати не за один проєкт, а одразу за шість, але в різних категоріях. Проте, більшість іванофранківців не знають про це, тож здебільшого голосують лише за один проєкт. 

"Хочу наголосити, що ніхто не може змісити людину проголосувати за той чи інший проєкт. І тим більше вимагати підтвердження, що ви за нього проголосували. Маємо великі зловживання серед закладів освіти. Хочу наголосити їм, що ми все бачимо, фіксуємо і наступного року плануємо запровадити покарання за вимагання голосування, скрінів голосів. Розглядаємо можливість заборони участі у програмі конкретному закладу на 3 або 5 років",- каже Христина Гнатів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!