Будівництво моста, доріг та сучасних медичних закладів: На що франківські чиновники просили гроші у бюджетної комісії


Сьогодні, 11 листопада в Івано-Франківську вперше відбулося засідання бюджетної комісії Верховної Ради України.

Загалом на засідання було винесено чотири блоки питань, що стосуються важливих проблем області. А саме, державної підтримки розвитку Івано-Франківська у 2016 році, стан виконання місцевих бюджетів області в умовах бюджетної децентралізації, стан фінансового забезпечення будівництва доріг в області в рамках реалізації проекту «Єврокарпатська ініціатива» та питання акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

У рамках підтримки розвитку міста нардеп Ігор Насалик просив з державного бюджету кошти на будівництво моста через Бистрицю, відновлення комплексу споруд палацу Потоцьких та термоізоляцію будинків. Загальна сума трьох питань – 330 млн. грн..

"Одна з проблем це – будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська. Ми не просимо бюджетний комітет виділити всі необхідні кошти, адже самі шукаємо підприємства які готові долучитися. Тож ми б просили виділити мінімальну суму коштів, а  саме 150 млн.", - зауважив нардеп.

За словами Ігоря Насалика, повна вартість будівництва моста становить 350 мільйонів.

Натомість директор департаменту фінансів ОДА Галина Карп розповіла про надходження в обласний бюджет. Вона також торкнулася питання заборгованості виплати зарплат. Окрім того, Карп виокремила першочергові завдання, що потребують залучення коштів з держбюджету.

"Серед першочергових завдань – будівництво сучасного перинатального центру, спорудження хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні, реконструкція драмтеатру та інші питання", - зазначила головний фінансист області.

Також зайшла мова про ремонт трьох основних доріг, що пересікають область.

Відтак вже завтра на засіданні комітету повинні вирішити всі озвучені питання.