Бути воїном не покарання, а честь. Мер Франківська пояснив, чому не можна всіх посилати в ЗСУ


Від початку війни в Україні, в соцмережах часто можна почути думку, що пияків, мародерів, ухилянтів та інших порушників треба відправляти на фронт.

Втім, за словами міського голови Івано-Франківська, такі ідеї користувачів соцмереж принижують честь наших військових. Про це він заявив в ефіру на радіо "Західний полюс". 

"Бути воїном України не покарання, а честь! Тому я ніколи не погоджуся з думкою, що давайте тих, кого спіймали п'яним, палів трави чи мародерів на фронт відправимо. В ЗСУ не треба пияків чи зброду, а треба мотивованих людей, які захистять нашу державу",- переконаний мер.

Також мер наголосив на тому, що не потрібно всіх чоловіків-переселенців вважати ухилянтами від служби у війську. Адже вони також активно йдуть у військкомат.

"На сьогодні вже 502 переселенці пішли воювати, в області на обліку ще понад 3500 чоловіків. Я не можу сказати, що запоріжці, чернігівці чи кияни не воюють за свою землю. Але так само як і в нас, є такі хлопці, які не дуже спішать йти воювати, так і там. Ми над цим працюємо",- каже Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!