Cержантка CCО з Косівщини потрапила до рейтингу 50 надихаючих лідерок за версією NV


Журнал NV оприлюднив список ТОП-50 українок, кожна з яких відіграє значну роль у своїй сфері, ухвалює ключові рішення, впливає на хід подій і, головне, — попри вкрай важкі для країни часи, бездоганно робить свою справу. Редакція вибрала лише 50 із них, утім добре розуміє, що насправді таких співвітчизниць значно більше.

До списку потрапили військовослужбовиці, ветеранки війни, правозахисниці, співачки, письменниці, лідерки громадських організацій.

У категорії "Військові" до списку потрапила Андріана Арехта-Сусак - голова Жіночого ветеранського руху та сержантка Сил спеціальних операцій України.

"Андріана Арехта-Сусак, як співзасновниця Жіночого ветеранського руху, опікується критично важливим для України питанням — постачанням озброєнь із США. У цій темі вона практик, адже взяла в руки зброю ще у 2014 році, коли записалася доброволицею до батальйону Айдар. У складі цього підрозділу Арехта-Сусак брала участь у боях за Луганський аеропорт і у звільненні окупованих міст на сході. І навіть перші місяці вагітності не завадили їй воювати проти росіян. Пізніше, у 2019‑му, сержантка Сил спецоперацій стала однією з тих, хто заснував рух жінок-ветеранок", - зазначають у NV.

Андріана Арехта-Сусак - народилася 9 грудня 1987 у селі Вербовець Косівського району. Українська військовослужбовиця, учасниця російсько-української війни з 2014 року. Голова Жіночого ветеранського руху. Нагороджена орденом «За мужність» III ступеня (2019) та орденом «Народний Герой України». Псевдо — «Малиш». Сержантка Сил спеціальних операцій України. Вона звільняла Київщину, Харківщину та Херсонщину.

Переглянути повний список можна за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!