Через локдаун бюджет Калуської громади в січні недоотримав 4,2 млн гривень


Про це цього тижня на оперативній нараді у міськвиконкомі повідомила начальниця фінансового управління Калуської міської ради Леся Поташник.

Зокрема, до бюджету надійшло на 3,8 млн гривень менше податку з доходів фізичних осіб, ніж розраховували, інформують "Вікна".

Як зазначила Леся Поташник, з початку року додалося багато платників податку з доходів фізичних осіб у селах, які увійшли до складу Калуської громади. Від них у січні планували отримати близько 2 млн гривень ПДФО, а надійшло всього 900 тис. гривень. Крім того, в січні до бюджету менше перерахували ПДФО або не перерахували його зовсім інші платники податку громади. Це пов’язують з так званим локдауном, який тривав з 8 по 24 січня: у цей період деякі підприємства і підприємці не працювали. 

Також у січні бюджет Калуської громади недобрав близько 300 тис. гривень по акцизному податку з роздрібної торгівлі та близько 100 тис. гривень орендної плати за земельні ділянки від фізичних осіб. За словами Лесі Поташник, станом на 12 лютого боргів по зарплаті і комунальних послугах бюджет громади не має.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!