Через надмірну довірливість прикарпатці все частіше попадаються на "гачок" шахраїв


З початку року прикарпатські правоохоронці розглянули 150 заяв від громадян про факти шахрайства через мобільний телефон та Інтернет.

Про це під час позапланової прес-конференції з приводу боротьби із кібер-шахрайством зазначив старший оперуповноважений сектору боротьби із кіберзлочинністю Івано-Франківського УМВС Іван Канюс повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

За його словами, останнім часом стрімко зросла цифра тих прикарпатців, які попадаються на гачок шахраїв. Адже ті придумують все нові схеми, щоб незаконно заволодіти майном чи коштами громадян.

 

Із 150 заяв про шахрайство, 81 безпосередньо зроблені іванофранківцями. Крім того, 88 злочинів - це телефонні та карткові шахраї, а 62 пов’язані із Інтернет шахрайством. Наразі вже оголошено про підозру 8 особам за вчинення 20 таких злочинів.

«На Прикарпатті з початку року були найрізноманітніші випадки кіберзлочинності. Від пропонування у 1000гривень, до вимагання у 1 мільйон гривень від прикарпатця який через сайт купив пояс для схуднення», - зазначив пан Канюс.