Через нічну атаку дронами на Одещині запровадили екстрені відключення електроенергії – ДТЕК


В Одесі під час нічної атаки 25 березня російська армія пошкодила високовольтниий енергооб’єкт «Укренерго», в місті та Одеському районі застосовуються екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомляє компанія ДТЕК, пише Радіо Свобода.

«Щоб зменшити навантаження на мережу, сьогодні в місті не працюватиме електротранспорт, також обмежено споживання промисловості», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що енергетикам вже вдалося відновити електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури.

У компанії ДТЕК уточнили, що без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси.

Раніше голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що Росія атакувала Одещину ударними безпілотниками. Є пошкодження енергетичної інфраструктури, а в частині Одеси немає електропостачання. Це сталося через кілька днів після масштабної атаки РФ по об’єктах енергосистеми України.

Як повідомляли Сили оборони півдня, війська РФ вночі атакували кількома хвилями дронів Shahed-131/136 з акваторії Чорного моря – сили ППО збили по 4 ударних БПЛА на Одещині та Миколаївщині.

За даними Збройних сил України, перед атакою дронами з літака тактичної авіації з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, російські війська випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П – вона втратила бойову спроможність в повітрі.

За даними Повітряних сил ЗСУ, українські військові вночі збили 8 із 9 ударних безпілотників типу Shahed, якими Росія атакувала Україну.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!