Через посадовців Городенківської міськради бюджет недоотримав 213 тис. грн.


Фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Івано-Франківській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 325 тис. грн під час ревізії фінансово-господарської діяльності Городенківської міської ради.

Як повідомляють "Паралеллі", зокрема, через те, що фізична особа у визначений термін не сплатила кошти за придбану земельну ділянку несільськогосподарського призначення та дві юридичні особи не заплатили оренди за користування землею, міський бюджет недоотримав 213 тис. грн.

Окрім того, під час ревізії виявлено, що посадові особи міської ради сплатили кошти за комунальні послуги, спожиті іншими особами, незаконно виплачували індексації, відпускні та допомоги, а також за завищеною вартістю оплатили ремонтно-будівельні роботи, що призвело до зайвого витрачання 80 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 4 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, а також застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунках міської ради. 

Про результати ревізії поінформовано Прокуратуру Городенківського району.