Через пожежу половина мікрорайону Пасічна залишалася без світла


Вчора, 25 липня, близько 19.00 в мікрорайоні Пасічна сталося загорання побутового та будівельного сміття, яке спричинило масштабну пожежу. Вогонь перекинувся на будівлю РП-14, що здійснює електропостачання половини мікрорайону.

Внаслідок пожежі будівля розподільчого пункту зазнала значної шкоди, повністю знищено покрівлю і дах. Тож, у випадку дощу, мешканці значної частини Пасічної мають всі шанси залишитися без світла. 

Зазначимо, що поруч з пунктом розташовані сміттєві баки навколо яких, практично під стінами РП, утворене стихійне сміттєзвалище з будівельних відходів. За свідченнями очевидців, там було складено мішки з легкозаймистою тирсою та будівельними відходами, з яких вогонь і перекинувся на будівлю.

Як повідомили в енергокомпанії, ситуація, коли сміттярки розташовані поруч з будівлями підстанцій та розподільчих пунктів, є непоодинокою.

 «Ми маємо намір звернутися до комунальників з проханням вчасно виконувати свої  службові обов’язки та прибирати сміття для унеможливлення виникнення подібних ситуацій, - зазначив технічний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. – Адже через таку халатність страждає не тільки енергообладнання, а й звичайні мешканці Івано-Франківська».

Енергетики уже звернулися до правоохоронних органів зі зверненнями провести розслідування даної ситуації і відшукати винних у виникненні пожежі, адже, імовірно, це був підпал.

Також фахівці ремонтно-будівельного цеху підприємства в терміновому порядку працюють над відновленням даху розподільчого пункту.