Через статус переселенця підприємець не отримав дозвіл на торгівлю у Франківську


На сьогоднішньому засіданні виконкому розглядали питання про надання дозволів на дрібнороздрібну торівлю на території Івано-Франківська.

Здавалось б пересічне питання викликало безліч обговорень і суперечок серед членів виконкому. Зокрема, дозвіл суб’єкту господарської діяльності Воскобойнікову Д.Ю. щодо торгівлі морозивом на вул. Незалежності, 83 (один лоток).

Воскобойніков виявився переселенцем, який вирішив не чекати допомоги від держави, а розпочати у Франківську свій малий бізнес. Проте це бажання викликало спротив у члена виконкому Вадима Войтика, оскільки той вважає, що у нашому місті вести бізнес мають право, перш за все, франківці. 

На що начальник управління торгівлі Олег Ганчак зауважив, що "наше місто відкрите для всіх".

"Жодному суб'єкту господарювання, який звертався до нас з заявою через дозвільний центр, якщо до нього не було ніяких зауважень з боку санепідемстанції чи інших служб, відмовлено не було, незважаючи чи вони місцеві чи ні", - запевнив Ганчак

Проте Войтик не погодився з начальником управління торгівлі, риторично поцікавившись "невже ніхто з франківців не претендує на те місце?". Почувши ствердну відповідь, звернувся до містян.

"Шановні франківці, поки ті хто не є мешканцями нашого міста не розібрали всі місця для торгівлі морозивом, шикуйтеся в ЦНАП для отримання дозволів", - сказав Войтик

Тим не менш, заступник міського голови поставив дане питання на голосування, проте голосів не вистачило, оскільки двоє членів виконкому утримались. Тож підприємцю- переселенцю відмовили.