Через відключення електроенергії ситуація на калуському "Карпатнафтохімі" може погіршитися, - Найда


Міський голова Калуша Андрій Найда заявив, що місцева комісія ТЕБ та НС вирішила звернутися до НЕК "Укренерго, аби ті розглянули можливість не застосовувати для «Карпатнафтохім» граничних величин споживання електроенергії.

Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці мера Калуша.

"Минулого тижня на ТОВ «Карпатнафтохім», внаслідок перепадів напруги через введення погодинних відключень електроенергії, сталася аварійна ситуація - вийшов з ладу один з двох кабелів, які живлять підприємство електроенергією від ТЕЦ. Як зазначив заступник генерального директора «Карпатнафтохіму» Ярема Рудик - його ремонт, на жаль, питання проблемне. Адже єдиний спеціаліст кабельних мереж, який працював на підприємстві, на сьогодні вже мобілізований", - зазначається у дописі.

Найда додає, що через відключення електроенергії ситуація на калуському "Карпатнафтохімі" може погіршитися.

"Адже зменшення потужності споживання електроенергії до 1 МВт - надзвичайно згубно впливає на роботу. Для «Карпатнафтохіму» 1 МВт рівнозначно нулю. Для потужностей очисних споруд необхідно як мінімум 2 МВт. Працівники максимально, в рамках можливого, зменшили споживання електроенергії. Але треба розуміти, що застосування графіків планових відключень – блокує роботу підприємства", - пояснює очільник громади.

Тож місцева комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення звернутися до НЕК «Укренерго», аби там розглянули можливості не застосовувати для «Карпатнафтохіму» граничних величин споживання електроенергії та щодо відновлення постачання електроенергії "Карпатнафтохіму" через ПГВ 32.

Окрім того, міськрада буде звертатися й до голови ІФ ОДА Світлани Онищук щодо сприяння у вирішенні цієї ситуації.

Зазначимо, як повідомляло видання Вікна, з кінця грудня 2023 року основою загрозою для калуської громади є припинення електропостачання об’єктів ТОВ "Карпатнафтохім", зокрема, очисних споруд у Калуші. Об’єкти підприємства тимчасово отримують електроенергію від Калуської ТЕЦ. Однак, як повідомляла влада, це джерело — не надійне, відтак у будь-який момент можу бути припинене водопостачання, водовідведення і централізоване теплопостачання калушан. Калуська влада кілька разів зверталася до обласної влади щодо розгляду питання електропостачання об’єктів ТОВ "Карпатнафтохім", на регіональній комісії ТЕБ і НС, однак відгуку не отримала.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!