Черга до дитсадків на Прикарпатті становить майже 3,7 тисяч дітей


Черга на зарахування дітей до дитячих садків складає сьогодні на Прикарпатті 3 680 осіб. Відповідну інформацію озвучив днями директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Сергій Дерев’янко. Майже половина цієї черги сьогодні приходиться на місто Івано-Франківськ.

Зі слів пана Дерев’янка, на сьогоднішній день на Прикарпатті функціонують 380 дитячих садків, в тому числі 3 - приватних. Крім того, 7 фізичних осіб-підприємців надають освітні послуги дошкільнятам. За останні чотири років кількість дитсадків в області зросла на 96. При цьому жодного дошкільного закладу освіти не було закрито. Як наслідок, сьогодні 100% прикарпатських дошкільнят 5-річного віку охоплено дошкільною освітою. Та, зважаючи на наведені вище цифри, цього, вочевидь, замало, пише "Галицький кореспондент".

Як стверджує директор освітнього департаменту, сьогодні перед прикарпатською освітою стоїть завдання - до кінця цього року скоротити чергу на зарахування до дошкільних навчальних закладів на 1 200 дітей, а вже за два роки ліквідувати чергу.

В умовах нестачі фінансів пан Дерев’янко вбачає вихід з одного боку у заохоченні збільшення кількості приватних ДНЗ, а з іншого - у реорганізації чинної системи закладів дошкільної освіти і початкової школи в напрямку створення навчально-виховних центрів. Крім того, вже до кінця цього року планується розширити мережу діючих ДНЗ ще на 21 садочків.