Чи дозволять відкрити пляжі в Одесі: що кажуть в ОВА


Орендарі, які претендують на відкриття можливих ділянок для пляжного відпочинку, мають виконати низку заходів.

Про відкриття пляжного сезону в Одесі не йдеться, але будуть окремі ділянки для відпочинку, облаштовані відповідно до усіх правил безпеки. 

Про це розповів Сергій Братчук, голова Громадської ради при Одеській ОВА, в ефірі телемарафону, пише ТСН

"Ми не можемо говорити про те, що оголошено або відкрито пляжний сезон. Ми говоримо більше про сезон відпочинку. Що стосується відкриття пляжів, наразі діє наказ, який є спільним обласної військової адсміністрації та оперативно-стратегічного угруповання військ "Дунай". Наказ підписаний 24 травня. Мова про те, що орендарі, які претендують на відкриття можливих ділянок для пляжного відпочинку та купання у морі, мають виконати низку заходів до 5 червня, сьогодні-завтра ці роботи мають бути завершені", - розповів він. 

Братчук наголосив, що вони обов'язково мають перевірити якість виконаних робіт. Після цього комісія надасть свої протоколи до обласної військової адміністрації та до військового командування. 

"Тоді вже, сподіваюся буде, а можливо ні, з огляду на безпеку, підписано відповідне розпорядження ОВА і наших військових про те, що, можливо, якісь окремі ділянки пляжів будуть відкриті. Найголовніше - це безпека, і з огляду на цей пункт номер один все буде оцінюватися. Подивимось, чекати залишилось досить небагато", - підсумував Братчук. 

Нагадаємо, на одеських пляжах, не дивлячись на заборону військової адміністрації, засмагають та плавають відпочивальники. Відвідувачів навіть не зупиняє, що вздовж берегової лінії встановлені попереджувальні знаки "обережно, міни".



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!