Чи підтримують прикарпатські батьки очне навчання - опитування


61,6% батьків, які перебувають в Україні, вважають, що не варто розпочинати очне навчання дітей, навіть якщо дозволяє безпекова ситуація та є укриття.

Офіс освітнього омбудсмена оприлюднив перші результати опитування, в якому взяли участь 25 230 батьків, інформує Бліц-Інфо.

З них батьки: 

школярів - 89% опитаних 

вихованців закладів дошкільної освіти - 8,2% 

здобувачів закладів фахової передвищої освіти -1,2% 

здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти - 0,5% 

закладів вищої освіти - 1%.

"61,6% батьків (15 533 респонденти з 25230) вважають, що не варто розпочинати очне навчання в закладі освіти, навіть якщо безпекова ситуація дозволяє це робити та є відповідно облаштовані укриття. Ще 13,3% батьків (3358 з 25230) не знають, чи варто розпочинати очний освітній процес за таких умов. Загалом майже три чверті опитаних не готові, щоб з 1 вересня їхні діти навчалися очно. І лише 25,1% (6 339 респондентів) батьків переконані, що якщо заклад освіти знаходиться на безпечній території й у ньому наявне відповідно облаштоване укриття - навчання необхідно організовувати очно - в закладі освіти",- каже омбудсмен.

Загалом кількість батьків, які виступають за дистанційне навчання по різних областях не дуже відрізняється від загальноукраїнських цифр. Зокрема на Прикарпатті підтримують дистанційне навчання 64% опитаних батьків. За очне навчання висловили 18%, ще 14% не визначились і будуть дивитися, якою буде безпекова ситуація до початку вересня.

На зображенні може бути: текст

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!