Чоловіка, який стріляв у людей у Надвірній 14 років тому, засудили лише тепер


Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення раніше судимого чоловіка, який стріляв у людей біля кафе у Надвірній ще 14 років тому.

Минулого тижня Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення раніше судимого чоловіка, у вчиненні  вчиненні злочинів передбачених ч.1 ст. 101 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), 206 ч.3 (Хуліганство), 222 ч.1 (Незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення і збут вогнестрільної чи холодної зброї, бойових припасів та вибухових речовин) КК України /в редакції 1960 року, пише НП.

В судовому засіданні встановлено, що 05.05.2001 року приблизно в 02.30 год. в місті Надвірна Івано-Франківської області, поряд з кафе "Відпочинок", яке розташоване по вулиці Княгині Ольги, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, розпочав суперечку та бійку із трьома відвідувачами розважального закладу. В ході бійки він дістав з шкіряної сумки револьвер системи "Наган", калібру 7.62 мм, зразка 1895 року, та провів один цілеспрямований постріл з близької відстані у одного з потерпілих, спричинивши останньому тілесні ушкодження у вигляді наскрізної рани лівого стегна з пошкодженням стегнової артерії і вени, які згідно судово-медичної експертизи відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння, поєднаних з стійкою втратою працездатності не менше ніж на одну третину.
Також в бік інших потерпілих обвинувачений здійснив ще декілька пострілів з револьверу системи "Наган", вже не напрявляючи пістолет безпосередньо на людей, а в землю.
Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, у вчиненому розкаявся.

На підставі викладеного, суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.101, ч.3 ст.206, ч.1 ст.222 КК України /в редакції 1960 року/ та призначив йому остаточне покарання три роки позбавлення волі.

Запобіжний захід обвинуваченому до вступу вироку в законну силу залишили тримання під вартою на строк до 27.06.2015 року, строк відбування покарання обвинуваченому рахувати з 10.03.2015 року з 09 год.00хв., тобто з часу його затримання.