Чому встоїть незаконна забудова


Насправді українці неймовірно розбещені. Розбещені корупцією. Бо в кожному, чи свідомо, чи підсвідомо сидить переконання, що будь-яке питання, котре «не йде», можна вирішити, якщо десь, комусь тицьнути тугенький конвертик з купюрами.

От як пояснити непросту ситуацію зі скандальним будинком за адресою Мазепи, 35 А. Я про тих людей, котрі купили там квартири, ще тоді, коли лише почали рити котлован під забудову, а може й раніше. Адже вже на тій стадії будівництво пробуксовувало, бо виникли проблеми з законністю забудови.

Але люди все одно вклали гроші в сумнівний проект. А знаєте чому? Та тому, що були переконані, що всі питання забудовник вирішить. От саме тим способом, про який йшлося в першому абзаці. Зараз вони пишуть слізні листи міському голові Віктору Анушкевичусу, скаржачись на свою важку долю, хоча насправді їм немає за що переживати.

От, скажіть мені чесно – хтось вірить в те, що в будові знесуть зайві п’ять поверхів, залишивши лише три законні? Та спитайте будь-яку людину на вулицях міста і вона вам скаже, що такого не буде. А на питання «чому?» іронічно посміхнеться й саркастично запитає «а то ви не знаєте?».

Ну, якщо не знаємо, то, принаймні, здогадуємось. Здогадуємось тому, що не зважаючи на те, що не відбулися всі судові засідання з цієї справи, будова успішно йде до завершення. Позаминулого тижня будинок підключили до газогону (до водопостачання, каналізації та електрики підключили ще раніше). Минулого тижня почали розбирати цегляний паркан, який відділяв будову від прибудинкової території будинків на вулиці Шевченка. Цього тижня ці роботи успішно завершать, на чужій прибудинковій території облаштують автостоянку і можна буде заселятися. Тут немає ніяких сумнівів, що так воно і буде.

Чому так відбувається? Та тому, що ті хто купував квартири в завідомо скандальній будові були праві. Всі питання давно вирішені. Припускаю, що вміст тугих конвертів давно перекочував в сейфи «потрібних» людей, а вся ця свистопляска з судовими позовами не більше, ніж вистава для громади. Бо, інакше, будова б навіть не почалася.

А потім скажуть: «Ми ж намагалися щось зробити, але є рішення суду».

                                                                                                   Анонс Контракт