Чому зриваються покази документального кіно в Івано-Франківську?


12 листопада о 18.00 год. у кінотеатрі "КіноБум" (ТРЦ «Велес», вул. Вовчинецька, 225а) мав відбутися перший день показів документальних стрічок у рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Івано-Франківську, організатором якого є Івано-Франківська обласна організація «Молода Просвіта». Була запланована демонстрація фільмів «Діти за гратами» (Україна) та «Доволі! До Волі…» (Білорусія, Польща).

Перший фільм висвітлює сучасні проблеми системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні через реальні історії дітей, які конфліктують із законом. Презентувати картину і взяти участь у дискусії приїхали керівник проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» Таня Санфорд Аммар та її заступник Євген Загудаєв.

Друга картина розповідає про події 19 грудня 2010 року, коли в Білорусії відбулися так звані президентські вибори.

Показ було зірвано через «непередбачувані» обставини. Власники кінотеатру за дві години до початку телефоном повідомили, що у них зникло електропостачання. Коли організатори прибули на місце проведення, їх «зустріли» зачинені двері з надписом, що ведуться ремонтні роботи. На телефонні дзвінки організаторів, журналістів та гостей власники не відповідають.

Це уже третій зірваний захід із анонсованих у рамках Мандрівного фестивалю в Івано-Франківську.