Чверть мільярда гривень на ремонт нафтопроводу отримала фірма, яку очолює івано-франківський бізнесмен


ПАТ «Укртранснафта» 6 січня уклало угоди на капітальний ремонт лінійної частини нафтопроводу «Броди-Держкордон» І-ої черги з заміною труби ДУ 529. Загальна вартість угод складає 454,98 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пише Наші Гроші.

З них ТОВ «Газова будівельна компанія» отримало замовлень на 234,82 млн грн., ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» – на 220,16 млн грн.

Йдеться про ремонт нафтопроводу «Броди-Держкордон» із заміною труби ДУ529 на ділянках км 64 – 79 і км 110,6 – км 127,6, а також ремонт вузла пропуску засобів очищення і діагностики (ЗОД) НПС «Куровичі».

«Газова будівельна компанія» зареєстрована на киянку Олену Годяєву, котра свого часу була прописана в одній квартирі з Анатолієм Дроботом. Директором фірми є Олександр Гожий, який в 2011 р. був головою правління ПАТ «Трест «Підводтрубопровід», коли головою наглядової ради там був Володимир Дробот, а Анатолій Дробот був членом наглядової ради.

Брати Анатолій та Володимир Дроботи відомі як співвласники «Агрокомбанку». Володимир Дробот був депутатом Київради від БЮТ.

За даними «ВДЗ», «Газова будівельна компанія» вже отримувала підряд на ремонт іншої ділянки нафтопроводу «Броди-Держкордон» у 2008 році. Тоді сума замовлень склала 320,50 млн грн.

Другий підрядник – ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд», зареєстроване на кіпрські компанії «Балоніко Інвестментс ЛТД», «Конклавеко Холдінгз ЛТД».

Головою правління ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» є івано-франківський бізнесмен Анатолій Попадюк, якого екс-голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко в інтерв’ю називав своїм другом. Також відомо, що три особи із топ-менеджменту ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» раніше працювали у ТОВ «Сталева згода». У 2010-2011 рр. засновником цієї фірми значився Олександр Фоменко, який у 2011-2013 рр. був заступником губернатора Донецької області.