Чи можливо платити валютні кредити в Івано-Франківську?


«Валютні кредити – ярмо для народу», «Стабільність гривні – безпека держави», «НБУ поверніть стабільність гривні» - такі та інші гасла лунали сьогодні під управлінням Нацбанку в Івано-Франківську.

Адже як зазначають члени ініціативної групи громадян, які й вишли на вулицю – так більше тривати не може.

На думку пікетувальників, держава повинна втрутитися. Якщо нині Нацбанк рефінансує банки, то повинен й рефінансувати кредити для дрібного та середнього бізнесу. Як наголошують учасники ініціативної групи, кошти, восновному, бралися на розвиток підприємництва в регіоні. Вимога пікетувальників є такою, щоб влада ввела мароторій по виплатахта призупинила судові справи, адже в людей нині забирають останнє.

«Ми просимо дати можливість виплачувати кредити по курсу, за яким брали – по 8 гривень за долар, – коментує кореспондентові Бліц-Інфо член ініціативної групи, підприємець Леонід Василишин. – Ввести мароторій на те, щоб банки забирали житло, щоб ці кредити не ставали непідйомними для людей. Нині Нацбанк має взяти до уваги наш крик про допомогу, сісти за стіл переговорів і прислухатися до людей. Я брав кредит для розвитку бізнесу, закупівлі обладнання, створення робочих місць, а нині став заручником ситуації та виплат».