Цьогоріч у Франківську продали землі на 10 млн грн


За дев’ять місяців цього року планові надходження до бюджету з плати за землю перевиконані на 7,2 млн. грн.

Про це повідомив начальник управління земельних відносин департаменту комунальних ресурсів Кирило Обладан. Зокрема, за його словами, орендна плата склала 36 млн. грн., що на 3,7 млн. більше плану, а земельний податок – 21,9 млн., що більше від запланованого на два мільйони, пише ЗК

Від продажу землі, при плані у 10,4 млн. грн., надійшло 10,8 млн., а за оперативними даними на 1 листопада – 11,4 млн. грн. Таким чином наразі перевиконання за цією статтею доходів становить один мільйон гривень.

«Показники непогані, але можемо отримати більше»,– резюмував міський голова Руслан Марцінків і поцікавився, чи планує управління до кінця року ще проводити земельні аукціони.

Обладан відповів, що аукціон з продажу земельної ділянки комерційного призначення площею 22 «сотих» на Калуському шосе стартовою ціною 442 тис. грн. запланований на 14 грудня. За його словами, ця земельна ділянка є досить привабливою. Щоправда, безпосередньо до неї  не підведені комунікації, але вони є неподалік. Тому найімовірніше, що вона зацікавить потенційних покупців, а гроші від її продажу додатково поповнять бюджет.