Цьогоріч в Івано-Франківську "першачків" більше ніж минулого року


Цьогоріч в Івано-Франківськ матиме більше першокласників ніж минулого року, проте точної цифри фахівці сфери освіти та науки ще не називають. Остаточні підрахунки здійснюватимуться у вересні

Про це повідомив у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо Петро Ласійчук, заступник начальника управління освіти та науки Івано-Франківської області.

За словами Петра Ласійчука, щороку тенденція вступу першачків у школи свого району не змінюється, буває так, що крім того, батьки ще подають документи для навчання у спеціалізовані школи з поглибленим вивченням іноземних мов чи інших предметів.

«В різних мікрорайонах десь більше, десь менше дітей. До прикладу, в школи мікрорайону Пасічна  мають стабільно багато дітей, подібна тенденція спостерігається в районі ЗОШ №25, а от 19 школа має завжди менше дітей. Батьки мають право вибору в яку школу віддавати їм дітей, не рідко буває так, що подають на втуп до початкової школи звичайної та спеціалізованої одночасно і дитина іде вчитись в одну школу, а документи залишаються ще й в іншій.  Тому за підрахунки зараз не беремося, бо минулого року мали 50 таких дітей», - пояснює Петро Ласійчук.