Cтуденти Івано-Франківська у пошуках роботи на літо


Літо – час відпусток. Але таке воно далеко не для всіх. Все більше студентів влітку шукають тимчасовий заробіток.

Серед них і  студент-фізик Мар’ян. Після школи, юнак відразу спробував трудового хліба. Каже, працював підсобником на будівництві, був волонтером в дитячих оздоровчих таборах. Два роки тому почав професійно займатися фото- і відеосправою. Зізнається, робота не постійна. Втім, дає можливість непогано підзаробити, пише Вежа.

Не байдикує влітку і студент-міжнародник Сергій. Щоправда, тимчасову роботу хлопець шукає за кордоном. За період студентства встиг побувати в Італії, Польщі та Сполучених Штатах. Освоював професію готельного працівника, був робітником  підприємства. Каже, за кордоном можна не лише заробити, а й непогано відпочити.

Класична робота для студентів влітку - промоушен і консультації споживачів, кажуть в кадровій агенції. Часто роботодавці шукають на тимчасову роботу  також офіціантів та  продавців. Саме ці професії найбільш популярні серед молоді під час сезону відпусток.

Наразі в міському Центрі зайнятості для підтримки студентів створено спецкомісію. Вона займається пошуком тимчасових робіт для молоді. Зокрема, на літніх майданчиках та новобудовах.