Де краще жити в карантин: нові тенденції на ринку нерухомості Івано-Франківська


Пандемія COVID-19 та пов’язаний з нею карантин внесли свої корективи в життя іванофранківців. Коли в березні цього року Уряд вводив жорсткі карантинні обмеження, всі гадали, що це ненадовго. На місяць. Ну максимум на два. Але ось вже доходить кінця рік, а краю пандемії ще досі не видно.

Днями Кабінет Міністрів продовжив термін дії карантину до 28 лютого, а з 8 по 24 січня і взагалі вводить жорсткий локдаун. А що нас очікує в майбутньому та скільки іще буде в цьому світі пандемій – наразі навіть загадувати ніхто не береться. Карантин змінює сам стиль нашого життя. Тож не міг він не торкнутись і питання житла. І ось вже сьогодні наші люди задаються питанням: а де ж краще жити в умовах карантину? Яке житло обирати, щоб мінімізувати ризики пандемій та карантинів.

Аналітичний центр компанії blago developer дослідив, як саме вплинув карантин на уподобання іванофранківців щодо вибору нерухомості.

На сьогодні все більшої популярності набирають житлові комплекси формату “Live. Work. Play”.

“Live-work-play” або «Живи. Працюй. Розважайся» – це нова тенденція на ринку нерухомості. Такий формат передбачає проєктування та будівництво багатофункціональних житлових комплексів за принципом «місто в місті». Тобто йдеться про простір, де мешканці можуть жити, працювати, здійснювати покупки та відпочивати. Офіси, крамниці, фітнес-центри, кав’ярні, торгові центри та спортивно-відпочинкові зони як для найменших, так і дорослих мешканців тут знаходиться в зоні пішої доступності. По суті вся необхідна інфраструктура поєднана в одному житловому комплексі. Це, у свою чергу, дозволяє на 15 – 20% зменшити потреби людей у транспорті. В умовах карантинних обмежень на перевезення у громадському транспорті (в даний час водіям дозволяється брати пасажирів лише в кількості посадкових місць, що суттєво впливає на пропускну здатність транспорту та швидкість добирання до місця роботи, торгівельних точок тощо. А навесні цього року громадський транспорт не працював взагалі) дана обставина є досить важливою. Та й ризик захворіти у транспорті зменшується пропорційно до зменшення потреби у його використанні.

Зважаючи на це, при купівлі житла варто звертати увагу на наявність усієї необхідної інфраструктури поблизу дому.

Жорсткий карантин (в разі, якщо його введуть) – це ще й брак відпочинку на свіжому повітрі. Карантинні заходи можуть передбачати обмеження відвідування громадських місць, прогулянок у парках, скверах, дитячого відпочинку на публічних ігрових майданчиках, занять спорту на громадських спортивних спорудах. Разом з тим, свіже повітря в умовах пандемії – критично необхідне. Тому дуже велике значення має облаштування внутрішнього двору житлового комплексу. Важливо, щоб у дворі були облаштовані дитячі та спортивні майданчики, наявні місця для відпочинку та прогулянок, а також лавочки. Це дозволить зняти або принаймні мінімізувати потребу відвідування громадських місць під час карантину. Наприклад, в Містечку Соборне від надійного забудовника blago developer красиво облаштований внутрішній двір, багато місця для прогулянок та розваг, безпечні дитячі та спортивні майданчики. Мешканцям не доведеться йти до найближчого парку чи скверу, щоб провести час на свіжому повітрі.

Пандемія пандемією, а навчальний процес триває. Як показує практика навіть в період жорстких карантинних обмежень дитячі садки, школи та інші навчальні заклади можуть працювати. Головне, щоб вони були в зоні пішої доступності від житла. Тому, обираючи квартиру, звертайте увагу, чи є поруч з будинком об’єкти освітньої інфраструктури - розташовані навчальні заклади та дитячі садочки.

Зауважимо, що компанія blago developer першою в Івано-Франківську почала реалізовувати проєкти за принципом “Live. Work. Play”. Зокрема, такий принцип застосовано у житлових комплексах Family PlazaМістечко СоборнеComfort ParkChocolateMain HouseАвторськийManhattanПаркова Алея, Parus та Royal Hall.

Мешканці таких комплексів почуваються безпечно та щасливо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!