Де відпочити в Туреччині навесні


Весна в Туреччині – це чудовий час, коли все цвіте та пахне, а погода дарує приємне відчуття комфорту.

Сонце в ці місяці не спекотне, воно акуратно зігріває своїм теплом та освітлює м'якими променями. Повітря просякнуте свіжістю і на весняних турецьких вуличках дихається дуже легко.

Агрегатор Турів «Путівка.юа» пропонує вам багато варіантів для весняного відпочинку.

Куди краще поїхати

Отже, ви вирішили їхати до Туреччини у травні разом з сервісом https://www.putevka.ua. Що ви отримуєте? Доступні ціни, відносно вільні готелі, огляд визначних пам'яток без натовпів туристів в теплу погоду. При цьому сервіс і різноманітність послуг, що надаються, залишаються на тому ж рівні, що і в гарячий сезон.

Анталья

На цей курорт багато хто приїжджає вже у квітні, коли стає досить тепло. У травневі дні тут зовсім по-літньому комфортно 26-31⁰С. Температура води досягає +21⁰С до другої половини травня. Дощів практично не буває, максимум кілька разів на місяць. Любителям позасмагати краще вирушити на пляжі Топчам, Біч-парк, Коньяалти та Лара. Там на білому пісочку можна поніжитися під сонячними променями вже в травневі свята.

Аланья

Це місто розташоване біля підніжжя Таврського гірського хребта, який зупиняє холодні потоки вітрів, що дмуть зі сходу. Тож клімат тут дуже комфортний. Дощі у травні – велика рідкість, а сонце світить майже 14 годин щодня. Від того тепло в Аланії навіть уночі – температура не опускається нижче +20.5°C.

Ряд міських пляжів відповідає найвищим стандартам якості, тому вони відзначені міжнародною нагородою – блакитними прапорами. На них переважно покриття із білого піску. Є на узбережжі та невеликі ділянки, покриті дрібною галькою. Море у східній частині міста неглибоке і чудово підійде для тих, хто приїжджає на відпочинок із маленькими дітьми. Тим більше, що невелика глибина дозволяє воді прогріватися швидше. У травні її температура становить близько +22°C.

Мармарис

Курорт розташувався на стику двох морів – Середземного та Егейського (докладніше читайте тут). Тут гарні гірські краєвиди, мальовничі хвойні ліси та гаї евкаліптів. Зазвичай життя на місцевих пляжах починає вирувати із середини травня. Середня денна температура наразі досягає +25°C. Прогрівається і вода у морі – до +20.4°C. Щодо дощів, то їх у травні небагато – максимум 4 похмурі дні. Це означає, що засмагати на пляжах Мармаріса можна вже навесні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!