Де відпочити восени на Івано-Франківщині


Осінь не менш прекрасна за літо і вона обіцяє нам веселі дні, особливо якщо ми самі зуміємо організувати своє дозвілля.

Осінь - це золота пора для подорожей і оздоровлення. Тож пропонуємо кілька місць на Прикарпатті куди варто поїхати восени, пише Бліц-Інфо з посиланням на IGotoWorld.com.

У Карпати за грибами та ягодами

Де відпочити восени в Україні, якщо не в Карпатах. Осінь – саме час розслабитися серед мальовничих Карпатських гір і побродити дрімучими незайманими лісами, майже не зворушеними цивілізацією. Наприклад, у Ворохті Івано-Франківської області. Селище з усіх боків оточене Карпатським національним природним парком.

У вересні в тутешніх лісах дозріває чорниця, починається другий збір ожини, з'являються підберезники і підосичники. Жовтень – сезон полювання на білі гриби. Відправляйтеся на Буковину – у Верховину, Вижницю або Путилу.

Таких грибів, як серед гуцульських гір, ви точно ніде не бачили! І ви ніколи не забудете тутешні мальовничі місця. 

У центрі Путили. Автор фото: Tetiana Donenko IGotoWorld Photo Group.

Як дістатися: до Івано-Франківська поїздом, звідти ходять маршрутки до Верховини, Ворохти. Можна дістатися до Ворохти поїздом Львів – Рахів. До Вижниці та Путили краще їхати з Чернівців.

Вартість: проживання від 150 грн з людини на добу.

Де зупинитися: приватний сектор і готелі Карпат, при цьому багато карпатських готелів пропонують бронювання без кредитної картки.

У Буковель – за красою гір

Гірськолижний курорт Буковель вважається одним з кращих місць відпочинку взимку. Але якщо ви не великий любитель екстриму, то точно не розчаруєтеся, відвідавши його восени. Працюють підйомники, і буде приємно роздивитися з висоти пишність Карпат у сміливих барвах осені.

Крім піших прогулянок, вам запропонують квадроцикли, прогулянки на конях. Ви зможете насолодитися чудовими стравами карпатської кухні, восени в меню, звичайно ж, місцеві гриби!

Джерело фото: bukovel.com.

Як дістатися: поїздом найкраще до Івано-Франківська, звідти автобусом 110 км або Чернівців – 150 км, зі Львова 245 км по автодорозі, з Тернополя – 250 км.

Вартість: житло у приватників від 400 грн/добу.

Де зупинитися: відпочинок у Буковелі хороший тим, що тут великий вибір комфортного житла, а ціни восени на порядок нижчі, ніж узимку.

Крилос і Галич: доторкнутися до історії

Осінні барви дивного Крилоса подарують Прикарпаттю багато романтики. Види з Крилоської гори мають бути неймовірно красивими восени. Готуючи спецпроект про унікальні села «Крилос», ми відвідали кілька прекрасних локацій, де можна не тільки дізнатися цікаву історію Галицько-Волинського князівства, а й здійснити романтичну прогулянку. У заповіднику «Давній Галич» таких місць предостатньо.

Автор фото: Tetiana Smirnova IGotoWorld Photo Group.

Як дістатися і де зупинитися: детально про визначні пам'ятки, як дістатися і багато іншої корисної та цікавої інформації знайдете на сторінці спецпроекту, присвяченій Крилосу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!