Декан ІФНМУ презентував доповідь під час всеукраїнської конференції


Нещодавно у Києві відбулася науково-практична конференція Асоціації ревматологів України «Прогнозування і упередження ускладнень перебігу та фармакотерапії ревматичних хвороб та фармакотерапії».

Під час заходу свою доповідь презентував декан медичного факультету ІФНМУ Роман Яцишин, пише прес-служба медуніверситету.

У роботі конференції взяли участь провідні ревматологи України та з-за кордону. Під час заходу вкотре підняли актуальні питання ревматології, зокрема, діагностики і лікування подагри, ревматоїдного артриту, псоріатичну артропатію, фармакотерапевтичні стратегії в лікуванні ревматичних хвороб, а також дискутували про проблему такої недуги як саркопенія.

Під час конференції також розглядали узгодженість протоколів допомоги хворим ревматологічного профілю із суміжними спеціальностями.

Роман Яцишин взяв участь у сесії, присвяченій ураженням м’язової та кісткової систем при ревматичних хворобах. Декан ІФНМУ доповів про особливості патології м’язової системи з акцентом на сучасну проблематику саркопенії. «На сьогодні більшість лікарів не надають належної уваги такій недузі як саркопенія, – зазначає вчений. – А зменшення кісткової і м’язової маси, що спостерігається при саркопенії, є чималою загрозою для здоров’я. Паціжнт із такою проблемою вимагає особливого підходу щодо лікування і особливо реабілітації».