Делегація з Прикарпаття ознайомилася з інвестиційним потенціалом Тернопільщини


Делегація Івано-Франківської області за участю заступників голів райдержадміністрацій на чолі з директором департаменту економіки облдержадміністрації Володимиром Поповичем взяла участь у роботі VIII Міжнародного інвестиційного форуму, який проходив у місті Тернополі.

Учасники ознайомилися з інвестиційним потенціалом Тернопільщини, оглянули стендові експозиції, виставку товарів та інноваційної продукції промислових підприємств і підприємств агропромислового комплексу регіону, побували в с.Настасів та м.Бучач, де відвідали виробничі потужності ТОВ «Агропродсервіс» та ТзОВ «Бучачагрохлібпром».

Як зазначив заступник голови ОДА Василь Гецько, найбільш інвестиційно-привабливими галузями сьогодні є сільське господарство, переробна промисловість, транспорт і зв’язок, торгівля, житлове будівництво. Активне інвестування цих секторів економіки дозволило забезпечити у 2012 році приріст на 3,4% виробництва промислової продукції, 9,8% - сільського господарства, у 2,3 рази вантажних перевезень, 13,6% - обороту роздрібної торгівлі, 22,3% - обсягу реалізованих послуг,  20% - капітальних інвестицій та на 41,5% - обсяг введеного в експлуатацію житла.

Сьогодні Тернопіль рухається по шляху модернізації системи господарювання, впровадження передових технологій, побудови процвітаючої європейської громади. У зв'язку з цим першорядне значення для Тернополя набуває робота із залучення інвестицій.

У місті активно запрацювала система співпраці з провідними міжнародними фінансовими інститутами, такими як ЄБРР, Світовий Банк, Міжнародна фінансова корпорація. Тернопіль розширює коло міст-партнерів та побратимів, активізується робота в напрямах економічного співробітництва, переймається передовий досвід.