День вище норми, день нижче: на Прикарпатті погода не перестає дивувати


Ще 15 квітня середньодобові температури повітря були значно вищими від норм та перевищували рекордні показники цього дня і коливалися від 15° до 18° тепла та +11,9° на Пожежевській.

Максимальні ж температури коливалися від 21° до майже 28° тепла, та місцями також перевищували рекордні показники для цього дня. Про це повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

Проте 16 квітня середньодобові температури знизилися на 4-7°С та становили 10-12° тепла та +7,6° на Пожежевській. Та ці показники все одно були вищими від норм на 2-3° та майже на 6° на високогір’ї. Значно знизилися й максимальні температури, які досягали 13-16° тепла.

А вже 17 квітня відбулося значне зниження температури повітря, коли середньодобові температури знизилися ще на 4-6° та коливалися від 4° до 7° тепла та -0,3° на Пожежевській і були на 2-4° нижчими від норм. Максимальні температури досягали всього 7-9° тепла та були нижчими, ніж мінімальні нічні температури 15 квітня.

Також 17 квітня по області пройшли значні дощі, а на високогір’ї значний сніг. Спостерігалися підйоми рівнів води на ріках області.

Опади продовжуються й 18 квітня, в зв’язку з чим на ріках області очікуються подальші підйоми рівнів води на 0,3-1,2 м над поточними.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!