Депутат Івано-Франківської міськради Ігор Росипайло: «Всі процеси життєдіяльності міста відбуваються в режимі автопілоту»


Протистояння фракції ВО "Свобода" та міського голови Віктора Анушкевичуса грає комусь на руку?

«Для влади основним принципом роботи має бути відповідальність. Сьогодні Івано-Франківськ живе в парадоксальних умовах. Всі процеси життєдіяльності міста відбуваються в режимі автопілоту. Найголовніше, що за провали будь-яких програм, за невиконання тих чи інших завдань ніхто не несе відповідальності! Виконавча влада на чолі з міським головою працює зараз за принципом: головне пообіцяти, а далі видно буде», - стверджує депутат Івано-Франківської міської ради Ігор Росипайло у своїй статті, опублікованій у соціальній мережі «Фейсбук».

За словами депутата, вся проблема в тому, що виконавча влада міста не боїться відповідальності, а жоден чиновник різного рівня не поніс покарання за бездіяльність чи халатне ставлення до своїх обов’язків. «Ми будемо надавати публічності найгострішим проблемам та сумнівним рішенням, щоб громадськість розуміла роботу міської влади – як виконавчої, так і представницької. Сьогодні не пити чай потрібно, а наполегливо працювати!», - вважає депутат.

Крім цього, Ігор Росипайло аналізує ситуацію, що склалася в Івано-Франківській міській раді. На його думку, вічне протистояння фракції ВО «Свобода» і міського голови Віктора Анушкевичуса комусь вигідне.

«В нас сформована більшість, яка вже не перший рік практично одноосібно приймає стратегічні рішення, керує всіма процесами в місті, але ніяк не може поставити крапку в протистоянні з міським головою. Хоча може відправити його у відставку вже сьогодні. Напевно, таке публічне міряння м’язами і перебування в процесі постійної невизначеності комусь вигідне! Тільки час розставить всі крапки над «і», - роздумує Ігор Росипайло.